Antivirus

Beveilig werkplek tegen virussen, malware, spyware e.d.

Op deze pagina tref je allerlei software aan om je werkplek zo veilig mogelijk te houden. Natuurlijk is het niet te doen om heel diep op de materie van verschillende programma’s in te gaan. Trouwens daar zijn al veel sites aan gewijd. Ik beperk me alleen tot een kort overzicht van programma’s die ik veel tegenkom, of zelf gebruik.

Kaspersky Internet Secyrity: Is een goed antivirus en anti spyware programma inclusief filters. Het programma is geschikt voor de zakelijke en thuisgebruiker.

Microsoft Security Essentials
Is een goed beveiligingsprogramma met name voor de kleine zakelijke gebruiker en thuisgebruikers. Dit programma is niet geschikt voor grote netwerken want dit antivirusprogramma is niet vanuit een Management Console te beheren. Dit programma is gratis voor omgevingen tot 10 gebruikers.

Eset Smart Security
Zelf gebruik ik momenteel Eset (Nod32) als beveiligingsprogramma. De reden is dat dit programma in de onafhankelijke antivirus check het beste uit de bus komt. Eénvoudig, snel, weinig false positivs etc.

Ad-Aware Free

Dit is een gratis (voor niet-commercieel gebruik) uit meerdere onderdelen bestaand hulpprogramma voor detectie en verwijdering van ad-aware.  Dit programma is nog in ‘doorontwikkeling’.

SpywareBlaster®

Preventieve software tegen spyware. De leverancier zegt: “Spyware, adware, browser hijackers, and dialers are some of the fastest-growing threats on the Internet today. By simply browsing to a web page, you could find your computer to be the brand-new host of one of these unwanted fiends!

Ik vraag me wel af of je dit programma echt nodig hebt als je al een goed antivirus programma hebt. Klik hier om direct te downloaden.

Een helder overzicht met de actuele stand van 15-01-2015 is:
[raw]http://chart.av-comparatives.org/chart1.php?chart=chart2&year=2014&month=12&sort=0&zoom=2[/raw]