Snel afsluiten Windows 8 device (laptop / werkstations / tablet) en Windows 8 tips

Opnieuw verbaast het mij dat er zoveel versprokkelde informatie beschikbaar is over het onderwerp “snel afsluiten windows 8”. Met diverse collega’s heb ik daar al eens over geboomd.

Los van wat je vindt van Windows 8 (en ik vind het een sterke verbetering) is het afsluiten van een apparaat waar Windows 8 op staat niet eenvoudig geworden voor de doorsnee gebruiker. Daarom geef ik hierbij enkele tips:

  1. Je kunt de aan/uit schakelaar van het apparaat instellen. Klik hier voor meer informatie (Nederlandstalig). Klik hier voor Engels.
  2. Je kunt zelf tegels maken die je met CTRL-C snel op kunt roepen. Vervolgens klik je op de tegel die Windows afsluit of in slaapstand zet. Klik hier voor meer informatie (Nederlandstalig). Klik hier voor Engels. Zo heb ik dat gedaan (waar het schaartje staat heb ik mijn persoonlijke info even weggeknipt…..):
  3. Start Menu met voorbeeld van een tegel voor het afsluiten van het apparaat en één voor in slaapstand zetten.

    Start Menu met voorbeeld van een tegel voor het afsluiten van het apparaat en één voor in slaapstand zetten.

  4. Je kunt de zogenaamde charms bar aanpassen. Klik hier voor meer informatie.
  5. Sneltoetsen Windows 8, klik hier.
  6. Voor Windows 8 tips klik hier.