Foutmelding bij installeren webapps Office365

Op kantoor hebben wij Office365 in gebruik. Voor onze afdeling willen wij ook gebruik gaan maken van de webapps zoals Microsoft Project. Nadat de licentie geactiveerd was probeerde ik de software “geïnstalleerd” te krijgen. Ik heb lokaal Office 2013 Pro Plus 64 bits geïnstalleerd staan. Dus de webapps moeten ook 64 bits zijn/worden. De foutmelding die ik kreeg is “We’re sorry office (32-bit) couldn’t be installed”.

Foutmelding installatie Microsoft Project

Foutmelding installatie Microsoft Project

Door op de link “Go online for additional help” te klikken kwam ik niet bij de informatie die ik nodig had. Wel kreeg ik de info door te zoeken met Google. Ik kwam deze link tegen. In deze lijst stond de melding “Why can’t I install both the 32-bit and 64-bit versions of Office 2013?“. Helemaal onderaan staat de oplossing bij “During setup, From my account”.

In het kort:

1) Log in via OWA

2) Klik rechtsboven (als je IE gebruikt) op het radertje naast vraagteken

3) Klik op Instellingen voor Office365

4) Klik links in ‘menu’  op software

5) Wijzig in het middengedeelte Language en version

6) klik op install

7) Mogelijk krijg je een beveiligingsmelding

8) Klik op run en volg de instructies die je krijgt

Tip! Voor het complete pakket moet het systeem nog aangevuld worden met enkele files die gedownload moeten worden. Dit gebeurd in de achtergrond. Je krijgt ook waarschuwingen daarover. De installatie moet compleet zijn voordat de laptop/computer/device afgesloten kan/mag worden.